SPARA VS SLÖSA

Ny kategori här på bloggen - spara vs slösa.
Man kan ibland se hur otroligt stora skillnader det är i pris mellan originalprodukten och en nästan exakt likadan produkt, fast utan märket. I vissa fall inser man hur dumt det vore att lägga pengar på de väldigt små skillnaderna, men i andra fall kan det faktiskt kännas värt det. Kvaliteten framförallt kan vara värd att betala lite extra för, och ibland kan känslan av den äkta produkten värderas ganska högt. I denna kategori lär ni stöta på båda delarna, ni kanske kan inse att det i flera fall inte är värt pengarna medan ni i andra fall kommer fram till att det faktiskt är det, och framförallt kanske ni kan tipsas om någon liknande produkt till den där svindyra ni länge velat ha?

Det första exemplet på ett spara vs slösa fall har ni på bilden ovan. De välkända Lita samt de tuffa Ad-Long, båda från Jeffrey Campbell, är garanterat to die for. Vivistyle har två minst sagt snarlika modeller, för garanterat mindre summor. Här kan man spara 1100 respektive 600 kronor. Rätt bra va? Då är frågan om man tycker originalen är värda de där extra pengarna, eller om man föredrar att behålla runt 50% av beloppet och få en väldigt liknande sko?
Jag måste erkänna att jag själv skulle tveka en del om jag var tvungen att välja. Båda modellerna har ju en del skillnader, men vivistyles version av Litas skorna tyckte jag såg mer än okej ut, så de skulle jag nog köra på. Men när man kommer till Ad-Long modellen tror jag nästan att jag skulle välja originalet, men jag är på gränsen. Framförallt för att jag tycker de var lite snyggare, jag föredrar matt skinn, men de övriga skillnaderna spelar inte så stor roll för mig. Självklart skulle jag välja båda Jeffrey Campbell skorna om jag slapp betala, samtidigt som skillnaderna mellan original och fejk inte var så stora eller avgörande. Vilka skulle ni välja? Spara eller slösa?

Kommentarer
Postat av: Anonym

kan inte du lägga ut vad du fick i julklapp? :)

2011-12-26 @ 21:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0