natural

Det har hänt att folk frågat hur mitt hår ser ut när det är ofixat, here you go!
Har bara låtit det självtorka utan att ha borstat eller haft i värmeskydd, återfuktande eller liknande.

Några anledningar till att ha en positiv känsla inför november

Oktober tycker jag själv har gått ruskigt fort, och mitt i allt detta höstrugg och kyla kan man lätt få en lite negativ inställning till att vi ska komma ännu en månad närmare vintern. Men här har ni alltså ett par anledningar till att se fram emot november!

latest outfits

Några av mina senaste outfits.
Någon av er som har hittat en favorit?

CAUGHT

Blev helt fast vid denna klänning, någon som har sett en liknande någonstans?

LONDON CALLING

Nu sticker jag iväg till London!
En förlängd weekend med shopping, mysiga restauranger och sevärdigheter är vad som väntar.

Skulle ha åkt med hela familjen, men eftersom min stackars syster har fått lunginflammation efter att redan ha legat hemma i snart två veckor så blir det bara pappa och jag som åker. Lär åka allihopa någon gång senare också, men vill samtidigt inte bara låta detta rinna iväg när allt är bokat och klart, så så får det bli.
Hör av mig när jag är hemma igen, och har tidsinställt ett och annat inlägg åt er också som dyker upp medan jag är borta. Ha det fint!

packat & klart

Det var lite osäkert där ett tag med hur det skulle bli med allt.. Men nu har jag packat och hoppas på att ingenting hinner komma i vägen.
Hoppas att ni haft en fin kväll allihopa, och snartsnartsnart är det äntligen lov. Puss!

heldag i Stockholm

Idag var det upp och hoppa strax innan halv 6, och sedan bar det av på studieresa till huvudstaden. Besökte Naturhistoriska muséet och riksdagen där det var debatt, så vi fick se Reinfeldt, Juholt och allihopa. Respekt. ;)
Hann även med en trevlig lunch mitt i alltihopa, då jag, Ebba och Johanna satte oss uppe i Gallerian och åt jättegod sallad.
Har en det att ta itu med även ikväll, måste se hur saker och ting löser sig... Hörs senare eller imorgon!

inredning

När det gäller inredning så föredrar jag, och har alltid föredragit, att det är ljust, stilrent och minimalistikst. Jag har aldrigt känt att "gamla och fina" saker är något för mig. Däremot, efter att ha sett bilder som bl a de ovan, så har jag konstaterat att kombinationer av gammalt och modern är något som faller mig bättre i smaken. Att t ex trägolv, någon byrå och stolar är lite äldre och att man kombinerar det med någon soffa, tavlor eller hyllor som är modernare kan bli riktigt snyggt. Jag blir genast sugen på att inreda en lägenhet!
Åt vilket håll lutar ni åt när det gäller inredning? Gammalt och vackert eller modernt och stilrent?

261011

Gårdagens // linne, Monki // cardigan, New Yorker // cykelbyxor, old ones // jeansshorts, runwaydreamz.com //


Tänkte snabbt slänga in ett inlägg här, och säga att jag har både mycket saker att göra och tankar att ta itu med så jag är upptagen under resten av kvällen. Ha det fint!

AUTUMN. FOR REAL.


Guldfynd by Kenza

Snart finns nyheterna från Guldfynd by Kenza i butik! Bl a svalor, ugglor och löv är motiv denna gång. Riktigt söta och fina smycken i silver. Klicka här för att se mer.

Ännu ett nästan reklam-likt inlägg idag haha.. Bara så ingen tror något annat så handlar det inte om att göra reklam, utan oftast handlar det om att jag vill dela med mig, inspirera eller tipsa er om produkter, affärer, nyheter osv. Då är ni med på hur det ligger till ;)

WANTIES - MONKI

Collage by me, clothes from Monki.

I ett collage med bara 13 plagg och accessoarer, ryms de flesta av höstens trender, färger och en del övriga måsten. Och allt kommer från en och samma affär. Det bästa av allt är ju att Monki finns online nu också sen ett par veckor tillbaka. Höstens och vinterns garderob kan vara fixad på nolltid!
Tänk bara de mörkröda byxorna tillsammans med en mörkgråmetallic topp och ett stort halsband. Eller den söta klänningen i en superfin grön färg, tillsammans med en silvrig halsring, svarta boots och uppsatt hår. Åh. Någon som har en fest jag kan komma på..?

energi



Dagens
// cardigan & linne, H&M // halsband, Lindex // jeans, Bikbok // armband, 82 //

Oj vad fort tiden kan gå när man har roligt, eller vad säger ni? Tyckte att jag alldeles nyss kom hem, men jag har visst suttit här i drygt en och en halv timme redan. Har fått en del plugg gjort åtminstone men nu känner jag att jag måste ut och röra på mig för att få energi. Tar en springtur innan jag gör klart sista plugget för kvällen.
Ta hand om er, puss!

another week

Bild från i somras, instagraaamm.

Vips, så hade ännu en vecka och ännu en helg passerat. Har mest tagit det lugnt nu i helgen, fått en del saker gjort men annars har jag bara kollat ikapp missade avsnitt av ett gäng olika serier och smidit lite planer inför londonresan.
Försöker intala mig själv att verkligen tänka positivt, istället för att bara inbilla mig själv att jag redan tänker positivt. Varenda söndagkväll går mina tankar ungefär såhär: "Piss, det är skola i morgon. Jag vill inte, vill inte, vill inte. Ännu en vecka med massa skit och plugg att drunka i.." Ungefär så... Men nu är det  ju bara en vecka kvar, med bara två riktiga skoldagar. Försöker få det positiva känslorna att ta överhanden, men ändå är det de negativa som tar över. Har två uppsatser att lämna in, två prov att skriva och ett gäng uppgifter som ligger och väntar till precis efter lovet. Men okej, positivt alltså. En vecka kvar, sen är jag helt ledig! Men bara för en vecka ju...
Nae, jag får nog försöka jobba på det där.
Ha det fint hörni, och försök se fram emot lovet om ni tycker det känns lika tungt som jag. Inte långt kvar.

news @ runwaydreamz

Kikade nyss in på runwaydreamz och såg att de hade fått in en massa nya shorts, bl a dessa snygga.
Jag har ju redan ett par sen tidigare, men nu blir jag riktigt sugen på att beställa ett par till. Farligt sugen...

THIS WONT WORK IF IM THE ONLY ONE TRYING


H&M WINTER COLLECTION

Jag gillar de mysiga färgerna, det stickade tillsammans med päls- och fårskinnsimitation och looken på den sista bilden. Thumbs up.

what i'll be looking for

Där har ni några saker jag kanske letar efter i London!
Jag har ju faktiskt haft plånboksdiet i snart 10 veckor, med endast få undantag, så ni kanske kan gissa hur shoppingsugen jag är? Dock ska jag försöka begränsa mig en del även när vi är där, skulle bara få dåligt samvete om jag brände allt för många tusenlappar på en gång... Men visst ska det bli kul att så se vad London har att bjuda på!

todays

Dagens // jeansskjorta, Bikbok // linne, Gina // amrband, 82 // jeans, Carlings // silverrringar, bl a Glitter //
Jag borde bli bättre på att be någon ta outfitbilder åt mig, så jag kan bjuda på något lite roligare än dessa. Nåja, man ser vad jag har på mig i alla fall, det är väl poängen?
Kom på att jag glömt visa er ringarna jag köpte förra veckan, men där har ni dem! Ett gäng enkla silverringar, från Glitter.

Efter ännu en tuff vecka var man välförtjänt av en riktigt god fika. Speciellt med tanke på dagens prov. Så vi satte oss ett gäng tjejer, som vanligt, på EH, som vanligt. Vår trevliga, numera tradition som vi har på fredagar. Mys! Där blev det alltså ett par timmars fika, skratt och prat med härliga tjejer.
Nu ska jag kila ner och kika på Idol! Ha en fin kväll!

less

Söt bild från i lördags!

Har nyss slängt historiaboken i väggen, för tredjekvällen i rad, och lovat mig själv att aldrig bli något som ens påminner om en historiker, för tusende gången i mitt liv. Om ni som läsare då drar slutsatsen att jag inte gillar historia, så kan jag meddela att ni har helt rätt.
Satte mig nyss i soffan med datorn i knät redo att titta på senaste avsnittet av Gossip girl eller Pretty Little Liars, men har kommit fram till att det får bli en annan dag. Känner mig så löjligt trött och måste kämpa för att hålla ögonen öppna. Passar rätt bra med fredag i morgon alltså. Om jag bara tar mig igenom det där historiaprovet så får jag äntligen ett par dagars frihet efter det. Halleluja.
Hoppas att allt är bra med er, ha det fint!

dagens Emilia

Dagens // skjorta, New Yorker // tröja, Monki // jeans, Bikbok // skinnjacka, 365 sunshine //

Boots och svart skinnväska till det!

mistletoe

Nej, jag är inget hysteriskt fan. Men vad tusan... Denna måste väl ändå vara rätt svår att motstå?

NOWHERE


Jag har glömt att fråga er, vad tycker ni om Elin Klings nya märke Nowhere?
I like it! Hela kollektionen är enkel och stilren, men med många snygga detaljer och kombinationer. Se mer hos nelly.com.

favourite

Tröja från Homerun.

Man känner på sig att det börjar närma sig lov nu. Tempot är högt samtidigt som man måste ta i från tårna för att orka med de sista veckorna.
Just nu känner jag att jag bara vill se till att allt blir gjort så fort som möjligt så jag blir av med det. Drygt en veckas slutspurt kvar nu och sen får det vara nog. Det välförtjänta lover närmar sig...
Hoppas att allt är bra med er! Och till er som precis som jag har en hel del plugg på gång nu; blicka framåt och tänk på hur jäkla skönt det kommer att kännas när allt är gjort. Ha det fint!

paus


Bild från i fredags då jag och tjejerna tog en fika. Åh, jag längtar till Starbucks! Visst gillar jag Espresso House, men Starbucks är ändå #1, och kommer alltid vara. EH har inte riktigt kommit upp i Starbucks klass ännu, speciellt inte när det gäller frappuchino..
Nej hörreni, nu får resten av städningen och allt annat jag skulle hunnit med idag vänta ett tag till - jag orkar inte rör mig en millimeter till. Och lär inte göra det på hela kvällen.. Ska lägga mig i soffan, knäppa på tvn och slappna av. Det är lätt hänt att man glömmer bort det ibland.
Och ang headern så är det bara tillfällig. Vet inte riktigt hur jag vill göra med den än, men kände att den jag hade tidigare var lite väl somrig. Det är ju trots allt redan mitten på oktober.
Puss!

LONDON

Efter många veckor så orkar jag inte hålla det hemligt längre och nu är det faktiskt inte alls långt kvar heller. Jag antar att bara genom att läsa rubriken så har ni säkert listat ut det mesta.. Jag ska till London.
Jag har inte varit där tidigare så jag ser verkligen fram emot det. Vi sticker dit i början av höstlovet och det kommer bli ett par intensiva men samtidigt sköna dagar, fyllda med shopping, mysiga restauranger och caféer, teatrar och museer (mest för att det på något sätt hör till) och så alla måsten såsom Big Ben, London Eye och Harrods.
Alla ni som har varit där, är det något speciellt som ni tycker att man absolut inte får missa? Någon speciell affär, shoppinggata, marknad, restaurang eller liknande som verkligen var värd att besöka? Jag tar glatt emot alla tips!

160911

Hade ni en trevlig lördag igår?
Jag och tjejerna hade en superkväll! En riktig myskväll med mat, film och godis.
Idag blir det nog framförallt städning och fix för min del. Det är väl läge att fixa allt det som man har skjutit upp under veckan trots att man vet att man lär tvingas ta tag i det tillslut. Sticker troligen en sväng till gymmet lite senare också, tack vare att jag varit sjuk var det alldeles för länge sedan jag var där.
Ha det fint!

WANTIES

1. Chicy.se 2. Ginatricot 3. H&M 4. Dorothyperkins.com 5. Zara 6. Modekungen.se 7. Monki 8. Modekungen.se 9. Topshop 10. Monki 11. Dorothyperkins.com 12. Topshop 13. Runwaydreamz.com 14. Asos.com

finally

En go och gla Emilia i somras.
Äntligen fredag! Veckan har rullat på trots berg med plugg & måsten, men frihetskänslan fredagen kommer med får jag aldrig nog av. Även fast jag var hel-lost under franskan så känner jag mig välförtjänt av helg! Alla känner väl igen låt-mig-bara-gååå-känslan som kommer under sista lektionen på veckan?
Efter en snabb vända i några affärer blev det en trevlig fika med ett gäng tjejer, på Espresso House såklart.
Kom hem till god mat och nu sitter jag och växlar mellan Idol och bloglovin. Godispåsen är med.
Ha en trevlig kväll hörni!

silverringar

Något jag är på jakt efter är enkla silverringar. De behöver nödvändigtvis inte ha mönster som de på bilden, utan bara ett gäng enkla, blandade ringar. Runda, platta, tunna och några lite bredare. Någon som vet var man kan få tag på dessa?

impressed

Jag är vanligtvis inget stort fan av Ginatricot, men ibland verkar de lyckas med en del grejer som även faller mig i smaken. När jag såg grejerna ovan så blev jag till och med förvånad. Snyggt, var ordet som kom upp i huvudet. Jag som är svag för det mesta med dragkedjor föll såklart för jeansen, och jackan var onekligen snygg den med. Like it!

BACK ON TRACK



Äntligen tillbaka
. Under dessa drygt tre dagar har jag konstaterat ett och annat. Man är beroende av internet, thats it. I-lands problem tycker vissa, men samtidigt verklighet för de flesta. Handlar det inte om att hålla kontakten med vänner så handlar den antingen om att blogga/läsa bloggar, skolarbeten eller att göra saker som kan få en att slappna av. För mig alla fyra. Ja, jag blir avslappnad av att sitta och bläddra runt bland alla hemsidor på min likeit-lista (läs: KLÄDER). Nu har jag i alla fall tillgång till alla mina nödvändigheter igen, även om jag kanske inte skulle klassa skolarbeten som nödvändigt jämt.
Nåja, det var väl framför allt det jag ville ha sagt. Som jag skrev tidigare har jag en hel del på gång i skolan just nu, men mycket av pluggandet för veckan är i alla fall avklarat. Kan passa på att säga att jag är mer än sugen på en ny header, och har varit det ett bra tag, men väntar fortfarande på ett bra läge för att ta en ny passande bild. Det lär komma så småningom!
Ha det fint hörni!

inget internet

Tänkte bara titta in här snabbt och säga att jag inte har internet hemma för tillfället, det försvann i söndags utan anledning och de har inte hittat felet än. Det har inte gått att mobilblogga heller förrän nu.. Tänkte åtminstone säga att jag lever. Har grymt mycket i skolan nu, plus en del saker som jag fortfarande måste ta ikapp sedan jag var sjuk, att jag knappt vetat var jag ska ta vägen. Får se när internet kommer tillbaka, men det lär inte vara så mycket uppdatering under veckan ändå. Ni behöver i alla fall inte sitta och fundera på var jag håller hus - jag kan försäkra er redan nu om att jag kommer vara begravd i läxor, uppsatsskrivning och provpluggande de kommande dagarna. Ska försöka bli klar med det mesta snabbt, men får se hur det går då högen är stor. Ta hand om er!


ha en fin lördagskväll!

Träffade Anna & Linnea tidigare idag, som jag inte har sett på år och dar! Äntligen lyckades vi få ihop det i alla fall, då alla tre var hemma, friska och inte fullbokade.
Har ätit för ett tag sedan och nu har jag tänkt titta ikapp ett par avsnitt av olika serier jag har missat. Ben & Jerry lär joina mig också, troligen även pappas iPad.. Svårt att hålla fingrarna borta.
Vill passa på att önska er alla en fin kväll, puss!

Bikbok by Whitney Port

Har ni kollat in Whitney Ports kollektion för Bikbok ännu? Jag har inte kollat på grejerna IRL, men på hemsidan kollat jag direkt när de kom.
Vad tycker ni om kollektionen då? För mig var det inget jag föll pladask för, men efter att ha spanat in grejerna så kan jag ändå komma fram till att mycket av det skulle jag absolut kunna ha på mig. Den vita ärmlösa blusen och den härliga röda stickade tröjan till exempel. Sen är ju priserna något strax över Bikboks vanliga, men det är så det blir. Något som är säkert är i alla fall att Whitney själv borde vara riktigt stolt!

beige, red & black

Gårdagens // skinnjacka, 365 sunshine/MQ // halsduk, old one // klänning + skärp, H&M // cardigan, NewYorker // och så dessa boots till det!
Höstigt, but i like it.

hemma och vänder

Hej där!
Är hemma och vänder en snabbis. Lämnar och hämtar grejer och strax ska jag dra igen. Lite fix är på g och sedan är det dags för tjejkväll! Det kommer bli grymt. Behöver verkligen en kväll med tjejerna känner jag så det passar superbra.
Outfit och så kommer upp senare. Ha en fortsatt bra fredag allihopa!
Bjussar på en låt i all min hast också. Slår originalet om ni frågar mig. Puss!

060911


Dagens // tröja, gant // skjorta, mom's/redgreen // armband, 82 // jeans, old ones // boots, Nilson Shoes //

Nu när jag har varit tillräckligt pigg och frisk för att gå till skolan två dagar i rad så kan man väl offeciellt säga att jag är återställd. Dock sitter lite av hostan kvar, men den får se till att försvinna med hjälp av hostmedicin.
Ska försöka se till att inte drunka i plugg nu ikväll, vilket jag garanterat gjorde igår. Jag tror att det går att klara av hela högen på, låt oss säga... under två timmar. Så, det är mitt mål! If you want it bad enough.
Ha det fint allihopa!

better

Det postitva ord som kan användas för att beskriva dagen: bättre.
Efter en hel veckas feber och hosta har jag äntligen börjat känna mig bättre. Var en sväng på vårdcentralen eftersom jag nu hade en tid där, och det slutade med att jag fick en hostmedicin utskriven. Vet ni vad det värsta med hostmedicin är? De är flytande. Vilket betyder att de smakar piss. Så jag lär nog inte vara så duktig på att ta den där. Men sen är jag väl lite hårt dömande också kan man tycka.. Efter att jag har tagit den en gång, konstaterat att smaken av den var allt annat än njutningsfull och inte känt att den gett något resultat, så lär jag inte ge den en andra chans. Nåja, vi får se.
I alla fall, bättre känner jag mig! Håller tummarna för att jag vaknar upp pigg nog för en skoldag i morgon. Annat vore väl bara löjligt irriterande? Jag som blir så frustrerad av att bara ligga hjälplös här hemma skulle nog inte klara av så mycket som en dag till.
Hoppas att allt är bra med fina ni, puss!

fortfarande sjuk...

..och jag orkar inte gå upp ur sängen. Vad vore poängen?

såhär vill jag se ut idag

Collage by me.

Update: Nej, det ska inte stå ponco, haha...

BEN & JERRY'S

Efter att redan ha tillbringat största delen av veckan nerbäddad hemma i soffan med feber, huvudvärk och hosta så kan ni kanske föreställa er att vakna med feber var bland det sista jag ville göra idag. Men ja, det var inte mycket att göra mer än att stanna hemma idag också. Som tur är så börjar feber avta i alla fall, så jag hoppas att det fortsätter åt det hållet.
För första gången på drygt 4 dagar så har jag idag känt mig hungrig, vilket är ännu ett tecken på att jag börjar friskna till. Tidigare i veckan har jag knappt fått i mig mer än mackor, äpplen och glass så idag har jag gjort framsteg ;) Men okej, nog pratat om hur gött jag har det här hemma... Hur är det med er? Allt bra? Har ni passat på att vara ute och njuta av det sista sensommar vädret? :) För oj så varmt det har varit de senaste dagarna! Dock har jag själv inte haft turen att känna på värmen då jag inte lämnat huset sedan i tisdags, haha...
Nu ska jag hämta lite Ben & Jerry's, eller kanske godis, och kolla på tv! Ha det fint hörni! ♥

SBT SHOES

Har ni spanat in Style by Tyras skor än? Vad tyckte ni om det i så fall? De kom upp på deras hemsida i förrgår och vad jag har kunnat läsa så har det gått väldigt bra för dem än så länge.
Jag satt spänt och väntade i torsdags eftermiddag och blev lite småsur när lanseringen dröjde ett par timmar. Dock måste jag säga att efter att ha sett dem var det tyvärr inga av dem som jag föll så där pladask för. Visst tycker jag några av dem var snygga, bl a några av de lårhöga stövlarna och kängorna med snörning, men det var inget som föll mig i smaken fullt ut.
Men om ni letar efter stövlar i olika former, färger och material så kan jag meddela att ni har hittat alldeles rätt! Priserna är dessutom super.

RSS 2.0