Abercrombie & Fitch

Som en liten up-follower till inlägget jag skrev igår så har jag satt ihop ett kollage till er med kläder i preppy stil. Samtliga plagg kommer från Abercrombie & Fitch.
I princip allt därifrån har just denna stil och jag måste säga att jag blir lite smått sugen på att fixa en helt nya garderob fylld med plagg som dessa efter att ha kikat in där. Dock antar jag att jag skulle tröttna efter ett tag, det är ju näst intill som att gå runt med skoluniform, fast i snyggaste laget då. Och sen kanske det skulle vara lite otippat om jag helt plötsligt körde all in på preppy ;)
Så jag får väl hålla mig till lite inslag av preppy då och då. Fast ja, lite mer än förut åtminstone.

sick of this

Arkivbild.


Har varit hemma idag också. Ni anar inte hur less jag börjar bli på det här. Och jag som nästan aldrig är sjuk! Varför ska det sitta i så himla länge? Gaah..
Som tur är så har jag åtminstone Ben & Jerry's och Pretty Little Liars. Vet inte vad jag skulle ta mig till annars..

svar på tal

Kan du rekomendera någon billig klädaffär fast med snygga kläder? :)
Rätt svår fråga med tanke på att vad man anser är 'billigt' kan variera otroligt mycket från person till person. En del kanske tycker att en tröja för 2 tusen är piece of cake, medan många andra kanske inte ens vågar drömma om ett plagg till en tredjedel av det priset. Ni förstår vad jag menar? Men okej, nu tar jag förgivet att de flesta i ungefär min ålder håller sig till affärer med lite.. lugnare priser än så.
Här i Linköping har vi inte så många vråldyra affärer om man säger så, och inte heller så himla många affärer att välja på över huvudtaget. De flesta håller sig till affärer såsom Bikbok, Monki, Vila, JC. Alla dessa affärer har jag svårt för att kalla dyra, men det finns ändå vissa klädaffärer som jag ofta tycker känns ännu lite billigare. Då tänker jag framförallt på Cubus och Ginatricot, och ibland även H&M. Just Gina och Cubus är inga affärer jag själv brukar handla så mycket på, men jag är övertygad om att man kan hitta en hel del snyggt där ändå, bara man går in för det. H&M kan också rätt ofta kännas lite billigare än t ex JC, och där finns det ju minst sagt snygga grejer. En annan affär som onekligen är billig är New Yorker, och om man letar ordentligt går det att hitta saker även där.
Så,.. det blev rätt långt haha. Hoppas att du är nöjd med svaret i alla fall!

totally in to preppy

Collage by me, pictures from weheartit.com.

Och jag förblir helt såld på preppy-stilen.

De flesta av bilderna i kollaget är väl lite mer "typiskt" preppy om man nu kan säga så, de flesta färger går i olika toner av vitt, rött, blått och svart, med inslag av senapsgult, grönt osv, medan de på några andra av bilderna blandar in färger som är något utöver det vanliga, men fortfarande behåller stilen. Riktigt snyggt!

kinda miss that

Annika & Elisabeth, kommer ni ihåg?

Att vakna med huvudvärk är bland det värsta som finns, om ni frågar mig. Och det var precis vad jag gjorde. Inatt. Kl 02.15.
Så ja, jag ligger hemma idag också. Skulle egentligen haft orientering idag. Själva orienteringen tror jag att jag hade klarat av, frågan är bara hur jag hade mått efteråt. Och så måste jag erkänna att jag väl vet om hur farligt det kan vara att träna när man ännu inte är helt frisk, så jag antar att jag gjorde rätt i att stanna hemma.

Nu ska jag sätta på ännu ett avsnitt av favoritserien. Har snart sett alla avsnitt, igen. Undra hur många tiotals timmar jag har tillbringat framför det där alltså. Knappt så jag vill veta...
Ta hand om er!

b & w

Gårdagens // topp, H&M // halsduk, old one // armband, 82 // jeans, Dr Denim/Carlings //
Till det körde jag på vinröda converse & skinnjacka!

paus

Tog nyss en paus mellan avsnitten för att göra toast, och tänkte passa på att testa nya blogg.se-appen. Super att de äntligen har fixat en sådan! Och kom ihåg att även ni som inte har blogg kan ha användning för den. Förutom att blogga så kan man läsa bloggar, kolla in topplistor och lägga till favoriter på appen.
Vi hörs, puss!


DRY LAKE

Okej, nu har jag en sak jag måste erkänna... I helgen bröt jag mitt zero-shopping-in-10-weeks-löfte. Till mitt försvar så kände jag mig helt enkelt tvungen när jag hittade denna stickade tröja, eftersom den var precis vad jag letat efter. Off-white, over-size, kabelstickad och helt perfekt. Så ja, det var helt klart värt att jag bortsåg från mitt löfte en gång för denna underbara tröja. Och i helgen var det ju någon form av super-helg (anledningen bakom det vet jag inte) vilket innebar erbjudanden i i princip varje butik, vilket gjorde det ännu svårare att avstå från att shoppa.. Men att jag gjorde detta undantag betyder såklart inte att jag har gett upp denna utmaning jag har mot mig själv... ;)


SOLO, 599 kronor.

sjuk

Igår mådde jag inget vidare. Blev bara tröttare och tröttare ju längre dagen gick och huvudvärken blev bara värre och värre. Hade även ont i revbenen, ryggen och var helt slut i kroppen. När jag kom hem la mig i sängen, totalt utmattad, och somnade direkt. Vaknade ett par timmar senare med hög feber, så resten av kvällen blev väldigt lugn.
Idag har febern gått tillbaka en del men jag var ändå tvungen att stanna hemma. Känner mig fortfarande rätt utmattad men det verkar också gå tillbaka nu. Nästan 12 timmars sömn var nog precis vad jag behövde. Nu ska jag krypa ner i soffan och sätta på någon bra serie. Apropå det, visst är det underbart att Gossip Girl börjat igen? Äntligen!
Ni får ha det fint allihopa, puss!

q/a part III

Här kommer tredje och sista delen av svaren till frågestunden! Det blev en hel del rätt långa svar, men ni som är intresserade och vill läsa blir väl glada åtminstone haha.


Skola / Framtiden / Resor / Drömmar


Vilken skola går du på?

Svar: Internationella Engelska Skolan i Linköping!

 

Varför började du ej på munken?

Svar: Jag kände att jag redan hade gjort en väldigt stor omställning när jag började på engelska skolan i 6:an, och redan ett år senare ville jag inte göra samma stora omställning igen. Sen trivdes jag ju väldigt bra på skolan jag redan gick på då, så det var väl det som också fick avgöra.

 

Kan du berätta lite mer om din skola?

Svar: Visst kan jag det! Jag går alltså på Internationella Engelska Skolan här i Linköping. Det är en relativt stor skola, runt 800 elever om jag inte minns fel, och det är största grundskolan i stan. Vi har runt 40% av lektionerna på engelska. T ex har vi alla NO-ämnen på engelska, bild, även matte ska vara på engelska (men för oss blir det lite både och eftersom läraren är svensk) och samma sak med musik. En hel del lärare på skolan kommer från England, Skottland, USA osv och kan inte svenska, men det funkar bra! Många verkar undra över om det är supersträngt på skolan, och så är det inte riktigt. Visst har vi en del småtöntiga regler kan man tycka, att vi inte får lämna skolområdet på håltimmar osv, men annars är det bara allmänt lite mer disciplin än på en del andra skolor, vilket många ser som något bra. Ibland kan det också upplevas som att det är högre krav på eleverna på min skola, men själv kan jag inte säga om det stämmer eller inte. Visst sätter en del lärare höga krav, ibland kräver de för mycket, men för det mesta funkar det bra och i längden lär man vinna på det. Sen så råkar en del lärare ha fått lite väl mycket respekt också, så vissa kan verka rätt skrämmande haha, men det är en annan femma... Själv trivs jag väldigt bra på skolan i alla fall. Kan redan nu föreställa mig att det kommer kännas rätt trist att sluta sen i nian…

 

Hur känner du inför 8:an?

Svar: Jadu, blandade känslor... En av de första sakerna tankarna dras till är att jag troligen kommer tvingast ägna så jäkla mycket tid åt pluggande. Läxor och prov i stora högar som aldrig tycks ta slut. Men sen kan jag också tänka att det kommer kännas skönt efterhand när man kan bocka av saker och ting, och framförallt efteråt. Ett steg närmare studenten, haha. Men jag har bestämt mig för att verkligen inte komma in i någon djup skol-deperition av något slag. Tänker verkligen inte lägga ner för mycket tid på skolarbeten så jag känner att jag i princip lever för skolan, för så är det inte. Långt ifrån. Tänker inte heller hålla på och stressa upp mig inför en massa prov för jag vet att det verkligen inte tjänar något till. Utan jag tänker ta saker för precis vad de är, hitta balansen och försöka att inte lägga ner mer tid än vad som behövs. Om någon tycker det låter som en slapp plan så kan jag passa på att säga att jag alltid brukar ligga relativt bra till om man säger så. Även fast tanken ibland kan kännas lockande så har jag aldrig bara skippat att plugga till ett prov, struntat i någon uppgift eller liknande. Alla ska hitta ett sätt som funkar bra för en själv, självklart, men jag har sett ett par personer som hela sitt liv har tvingat sig själva att topprestera i alla ämnen och på alla uppgifter, vilket inte håller i längden. Tillslut har de varit nära på att bryta ihop, och jag har lovat mig själv att aldrig hamna där. Ska hitta balansen och inte göra mer än vad som krävs för att jag själv ska känna mig nöjd. Det är det viktigaste.


Hur vill du att ditt liv ska se ut om tio år?

Svar: Om jag får bestämma så bor jag antingen i Stockholm eller utomlands om 10 år. Jag har kommit på vad jag vill jobba med och efter att jag har läst vidare har jag fått mitt drömjobb! Och så bor jag inte i en skitig lägenhet som är jämförbar med en städskrubb i storlek heller, haha. Stort och ljust ska det vara, och så ska jag gärna ha pengar över till en och annan shoppingweekend, och ett par längre resor. Detta är alltså önsketänkande från min sida, men omöjligt kan det ju inte vara? Everything is possible, if you just want it bad enough, right?


Vad vill du jobba som?

Svar: Åh, jag gillar inte riktigt den frågan haha. För länge sedan sa jag länge att jag vill bli arkitekt, utan att riktigt veta vad det innebär. Sen har jag haft småtankar på andra saker såsom fotograf, redaktör på någon tidning,.. men ännu ingenting som känts helrätt. Jag skulle gärna ha ett eget företag, men så måste man ju veta vad för företag det ska vara också.. Så nja, jag har inget direkt svar på den frågan. Hoppas att jag med tiden hittar något som känns riktigt kul!

 

Vad har du för "mål" med livet?

Svar: Att jobba med någonting jag verkligen gillar, och att göra allt jag någonsin har velat göra. Bland det värsta jag kan tänka mig vore att se tillbaka och ångra alla chanser jag aldrig tog, ångra att jag gett upp innan jag nått vad jag vill och att känna att jag hade kunnat göra så mycket mer. Så den situationen tänker jag inte hamna i!


Vad är din dröm?

Svar: Menar ni saker som att resa jorden runt, få ett modellkontrakt med Elite, bli en känd designer och få ett obegränsat bankkonto? Eller att ha en lägenhet i New York, sommarställe i Florida och ett beach house i Thailand? Eller kanske lite mer realistiska saker? I så fall något liknande det jag skrev på frågan ovan ; Att jobba med något jag brinner för, att ha pengar så det räcker och blir över och att känna att jag har provat på allt jag vill.

 

Vart reser du helst?

Svar: En resa för mig ska helst innehålla värme eller storstäder, gärna de två kombinerat.. ;) Av länder jag varit i så ligger Kroatien och USA på topplistan. USA kan ju ses som det ultimata, med varma delar såsom Florida samt underbara New York, och Kroatien med dess kristallklara vatten och sköna klimat slår väldigt mycket.

 

Om du fick 3 önskningar, vad skulle du önska dig då?

Svar: Att jag får en bra framtid (jobb, boende osv) , att jag slipper förlora en nära vän eller släkting och att jag kommer ha bra med pengar hela livet. Nej, jag vet, pengar är inte allt, det kan inte köpa lycka och många tycker det är väldigt ytligt att be om något sådant, men något som är onekligt är att med mycket pengar går livet lättare. Dessutom vill jag kunna resa, massor.


Några snabba tips hur man kan tjäna pengar? typ hemma o sånt...

Svar: Hemma? Att damsuga och städa, hjälpa till med tvätten och i trädgården är sådant föräldrar ofta vill ha hjälp med, och förhoppningsvis kan tänka sig att betala en del för ;) Även att tvätta fönster, rensa ur förråd osv kan man ju kanske tänka sig. Annars, om man är lite yngre och inte direkt kan skaffa sig ett riktigt deltids jobb eller så, så kan man dela ut reklam! Har själv funderat på det… Sen finns det ju såklart jultidningar och sånt man kan sälja, men då är det väl oftast prylar man får...

 

Sådärja! Hoppas att ni är nöjda med svaren, annars är det bara att skriva!


modelljakten

Ni har väl inte missat att Modelljakten har premiär idag? På kanal5play.se finns de två första avsnitten! Jag lär sitta bänkad senare ikväll. Är ni lika nyfikna som jag?

monday

Dagens // jeans, Carlings // armband, 82 // topp, Topshop // ring, Forever21 //

Trött Emilia här idag! Ska försöka få det mesta av pluggandet avklarat nu på en gång så jag har kvällen fri sen.
Annars då, hur är det med er? Ha det fint!

Nice N'Naughty

Mörkgrå metallic, ny favorit!

q/a part II

Kläder / Mode / Skönhet / Tips


Vart köper du mest kläder ifrån?

Svar: Det är väldigt olika var jag handlar kläder måste jag säga, men den affär jag handlar mest på måste nog ändå vara Bikbok.


10 bästa klädbutikerna på nätet(enligt dej)?

Svar: Topshop.com, asos.com, nelly.com, chicy.se, forever21.com, modekungen.se, shopnastygal.com, urbanoutfitters.co.uk, hm.com & zara.com


Favoritplagget?

Svar: Min jeansväst med fårskinn!

 

Vad har du för något klädesplagg som du letar efter i butiker?

Svar: Just nu är det inte speciellt jag letar efter eftersom jag har gett mig in på något så pass tufft som en 10 veckors lång plånboksdiet ;) Men om det är något som jag lär kolla efter när dessa 10 veckor är slut så är det stora, mysiga stickade koftor, en poncho och så är jag sugen på ett par nya snygga jeans!

 

Vart köper du mest kläder ifrån i Linköping?

Svar: Bikbok, H&M, Monki, JC...

 

Vilka är de viktigaste färgerna i höst?

Vinrött, senapsgult och smaragdgrönt. Något som är viktigt varje höst är också alla mysiga bruna, grå och beiga toner, och såklart svart.


Önske-outfit?

Någon enkelt men snyggt, och som jag verkligen trivs i. Beror rätt mycket på säsong också, men just nu skulle det nog vara skinnjacka med fårskinn, ett par snygga jeans, en enkelt enfärgad topp och ett par JC Litas. Och såklart en ursnygg väska till det! Gärna Alexander Wang Rocco.


Hur mycket kan kläderna du köper kosta?

Svar: Det beror helt på vad det är för något. Skor och jackor kan ju kosta över tusen kronor, men det skulle jag sällan köpa en tröja för t ex. Sen beror det ju en hel del på märke, kvalitet osv. Så ja, en rätt svårt fråga ;)

 

Höstens måste-ha-plagg?

Svar: En mysig poncho, skinnshorts/skinnbyxor, ett metallic-färgat plagg och gärna någonting med fårskinn!

 

Vem tyckte du hade snyggast klädstil bland niorna som gick ut i våras? Jag går själv på engelska, så hade varit kul att veta din åsikt! :)

Svar: Oj, kommer knappt ihåg vem som gick ut nian i våras.. haha. Men jo, vad jag kommer ihåg så hade Sanna Funck hade mycket snygga kläder i alla fall.

 

Om du fick 3 saker (måste ha med mode och klädsel att göra), vad skulle då dessa vara? prislappen spelar ingen roll, de kan kosta hur mycket som helst!:)

Svar: Svår fråga! Men okej, utan att tänka så länge så skulle jag nog säga en Alexander Wangs väska Rocco (med nitar undertill), en Mulberry Bayswater eller Alexa, och ett par Jeffrey Campbell skor, antingen Litas, Everest, Denmarks, Brit-2...

 

Vilka krämer använder du? typ till kroppen o torrhudskräm mm.

Svar: Just nu använder jag en body lotion från L'oreal, Nutri Soft, och en ansiktskräm med aloevera från Body Shop ( se båda här ) Sen har jag en bra ögonkräm med E-vitamin, också från Body Shop. Handkräm och så använder jag lite olika, det händer att jag snor från mor min ;)

 

Kan du tipsa om något schampo?

Svar: Schwarzkopf har ett gäng olika bra schampon och balsam, jag har nog provat nästan alla. Mina favoriter är Shea Cashmere och Nutri Protect.

 

 


 

 


caught

Jag blev kär. Igår. Inne på JC.

Det var denna snygga jacka som fångade min blick och jag blev helt fast direkt. Bilden ger den inte rättvisa för fem öre, men attans så snygg den var.
Så fort jag kunde sluta tänka på att det var den snyggaste jackan jag sett på otroligt länge, så tvingade jag mig själv att svara på dessa frågor:
Behöver du en jacka? Nej...
Borde du köpa en jacka? Njae...
Har du lovat dig själv att inte köpa något på 10 veckor? Hmnjaa, kanske det...
Vill du köpa den ändå? JA!

Åh, jobbig situation, minst sagt. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte kunna sluta tänka på den, men jag vet att jag borde försöka släppa den. ÅH. I-lands problem?

with our backs against the world 2

// skinnjacka, 365 sunshine/MQ // kofta, H&M // skinnshorts, JC // t-shirt, H&M // skor, converse // väska, Accent //

q/a part I

Allmänt / Om mig / Bloggen


Hur lång är du?

Svar: 173 cm

 

Håller du på med någon sport eller så?

Svar: Nej, just nu gör jag inte det. Tidigare har jag bl a gått i handboll och volleyboll, men nu tränar jag bara på egen hand, genom att springa samt gymma då och då.


Vilka umgås du med mest ?

Svar: Såklart umgås jag mycket med de i min klass, och även utanför skolan träffar jag de härliga tjejerna en hel del. Annars umgås jag mycket med Anna och Linnea som jag känt sedan 6-års. Dock går vi ju inte i samma skola och har olika tider osv, men när det finns tid så ses vi mycket.


Favoritfärg?

Svar: Hm.. det beror på vad…; ) Just i höst är nog vinrött, grönt och senapsgult favoriterna. Grönt gillar jag mycket annars också, och en allmän favoritfärg är svart. Nöjd svaret? Haha.


Vad har du för dator?

Macbook

 

Har du varit tsm med någon?

Svar: Nej


Är inte du längre med anna o linnea?

Jo, visst är jag det! Det är bara en hel del som har gjort att vi inte har haft tid att träffas så mycket de senaste veckorna, när vi har olika tider och scheman, mycket plugg periodvis och så har de inte hemma hela tiden heller. Men ska se till att träffa dem i veckan!


Va där det första du gör när du går in på datorn?

Kollar Facebook och Bloglovin

 

Nämn en kändes du tycker är snygg

Svar: Chace Crawford. En till? Shannon Mitchell!

 

Hur många har du kysst/hånglat med?

Svar: None

 

Hur många läsare har du per dag ungefär och vad är ditt läsar rekord?

Det kan variera en hel del och just nu kämpar jag inte direkt för att få upp siffrorna heller, men runt 50 kan jag väl säga. Rekordet ligger runt 90 unika tror jag… Nej, det inga skyhöga siffror, men nu har jag inte motivationen till att jobba för fler läsare.


Vad följer du för bloggar?

Kenzas, Angelica Blicks, Lisa Olsson (lisaplace.devote.se) & Fannystaaf.se följer jag dagligen. Andra bloggar som jag kikar in på då och då är bl aTyra Sjösteds, imfancy.blogg.se, Blondinbellas, Andreas Wijks och saratjulander.myshowroom.se

 

Sådärja, det var första delen av svaren till frågestunden! Valde som sagt att dela upp svaren i ett par olika inlägg, tror att det blir 3 stycken. Dels för att det blir rätt mycket med allt på en gång, och dels för att det var rätt blandade frågor så det kan bli lättare om jag tar alla frågor inom ett visst ämne samtidigt. Just dessa frågor var ju rätt mixade, men det som kommer senare kommer vara lite mer tydliga inriktningar på. Hade t ex fått en hel del frågor om mode och kläder vilket såklart är jättekul! Även en del frågor om skolan/framtiden.. Men ja, det dyker alltså upp i morgon! Så ni som inte har fått svar på era frågor än behöver inte vara oroliga. Och ni som hellre vill läsa om lite längre frågor, vad jag tänker om en del saker samt få en del tips behöver också bara vänta till imorgon.

Om ni undrar över några av mina svar så är det bara att skriva en kommentar, precis som alltid. Puss!

 

 


imfancy.blogg.se

Här kommer ett bloggtips tillsammans med en näven inspiration!
Jag vill passa på att tipsa er om en blogg en blogg jag råkade hamna på för ett tag sedan, och som jag har kikat in på med jämna mellanrum sedan dess - imfancy.blogg.se. Mycket snygga kläder, tuffa bilder och inspiration. Like it! Här ovan ser ni vad som bland annat kan bjudas på där. Snyggtsnyggtsnyggt.

with our backs against the world

Gårdagens // t-shirt, H&M // skinnshorts, JC // cardigan, H&M (sis) //

Hade en riktigt mysig fredag igår! Efter en fika på stan med ett gäng tjejer köpte vi med oss mat hem till Annika där vi var resten av kvällen. Där blev det alltså matlagning, följt av Idol. Sprang även över till affären där lite senare och köpte med en del gott som vi myste med framför någon konstig film haha. Mys!
Nu ska jag försöka vakna till, och senare blir det en sväng till stan med mami och syster.
Hoppas att ni får en fin helg allihopa!

only doing this out of frustration

Dagens // cardigan, New Yorker // jeans, Carlings // linne, Topshop //

Har inte riktigt haft energi till något vettigt idag, varför vet jag inte. Har bara fallit pladask, och inte orkat göra något åt det. Nåja, sådana dagar kanske behövs ibland också.
Nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och sätta på tv:n. Eller så lägger jag mig bara och lyssnar på en massa mysiga låtar. Apropå musik, så ångrar jag lite att jag tog bort den kategorin som jag hade här på bloggen förut... Gillar att jag kunde gå tillbaka då och då och lyssna på låtar jag lagt upp för länge sedan, ibland undrar man hur fasen jag kunde lyssna på det här, och ibland undrar man varför man någonsin slutat lyssna. Menmen, jag får nöja mig med spotifylistan. Vill ni att jag gör en kategori med musik igen förresten? Skriv en kommentar!

sometimes it hurts instead

Studiedagar kan vara riktigt skönt, eller vad säger ni? Det passade väldigt bra just idag också känns det som, en slapp dag hemma var nog precis vad jag behövde.
Stack och tränade en sväng, och sen råkade det bli rätt sent så jag har nyss ätit. Ska ta och titta på någon serie ett tag nu och fortsätta ta det lika lugnt och skönt som jag har gjort hela dagen.
Är allt bra med er? Puss!

FRÅGESTUND

Okej, nu kör vi!
Svarar på det mesta. Avslutas i helgen.

STOPP!

NASTYGAL no. 2

För. Snygga. Kläder.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; det är farligt att gå in på Nastygal. Satan så mycket snyggt de har alltså.
Det jobbiga är att man inte bara vill ha 2-3 plagg heller, man vill ha allt! Titta bara på de snygga vinröda jeansen, alla härliga stickade tröjor, de knallröda skorna till skinnbyxorna, det läckra fodralet och alla ursnygga shorts..
Precis som jag skrev i förra inlägget, så önskar jag att den där lilla anden dök upp nu, haha. Nåja. Inspiration på hög nivå i alla fall, det duger bra för mig.

på g!

From last week. T-shirt - Weekday, jeans - Carlings.

Har fått ett antal frågor senaste tiden om bloggen, vad som är speciellt med skolan jag går på osv, och har även fått flera frågor om jag har någon frågestund på G snart. Har tänkt starta en frågestund väldigt snart, någon av de kommande dagarna (kanske redan i morgon?), så jag sparar alla frågor tills dess! Om ni vet att ni redan har ställt någon fråga får ni gärna ställa den igen i frågestunden så jag inte missar den, men annars kommer jag försöka få med de frågor jag fått senste dagarna bland svaren sen också.
Och förövrigt, tack för era söta kommentarer! Ni förstår inte hur glad man blir, really appreciate it! ♥

Ni får ha det så bra, och håll utkik efter en frågestund väldigt snart alltså.

NEW

Tro det eller ej, men jag lyckades hitta ett par skor, trots allt. Trivs bra i boots, och ni som läst min blogg ett tag vet nog vid det här laget att jag är rätt svag för dragkedjor. Så det var ju som pricken över i! Like it.

Och ja, jag vet att jag har lovat mig själv att inte köpa något på 10 veckor, men i detta fall hade jag knappt något val. Hade tänkt vänta med att köpa skor tills jag sticker iväg, men vid det laget lär det vara rätt svårt att hitta, så det var väl lika bra att ta det nu. Om någon skulle tycka att jag bryter mot min plånboksdiet tänkte jag det var bäst med en förklaring... ;)

i wish

Jag önskar att jag kunde säga att detta var dagens outfit, men nej, tyvärr. Bor man i sköna Sverige så får man stå ut med härliga 10 grader i september..
Har i alla fall avverkat ännu en dag i skolan vilket rullade på rätt hyfsat. Något som kanske är värt att nämna är att jag tvingats springa genom stan för att hinna med bussen också. Brukar oftast cykla annars, men så fort jag åker buss så är det bara att räkna med att jag kommer springa där som en liten sucker efter bussen, haha. Om det beror på otur eller dålig tajming går att diskutera.
Har tänkt sticka ut på en springtur om en stund och sedan är det plugg som väntar.
Ni får ha det fin allihopa, puss!

sushi

Lång sovmorgon - städning - sväng till stan - sushi - tvkväll. En typisk skön söndag!
Det var alldeles för länge sedan jag gjorde sushi så idag var det dags kände jag. Finns det något bättre än sushi? Knappast. Mums.
Har varit satans trött hela dagen, men trots att jag skulle vilja sova nu så ska jag nog kolla på Idol. Att somna nu skulle antagligen leda till att jag vaknar klockan 4... Så ja, Idol blir det.
Hoppas att ni har haft en skön söndag allihopa!

JC

Jag har bara sett ett enda par höstskor jag kan tänka mig att ha, och de är de på bilden ovan. Dock råkar de ju kosta lite väl mycket...
Förövrigt har jag bara en sak att säga: jag hatar höst- och vinterskor. Ja, jag är medveten om att jag lät som ett barn i trotsåldern nu, haha. Det är inte så att jag aldrig tycker det finns några fina höstskor, för det finns det, verkligen, men inga som passar mig. Om de inte är fel i storleken så ha de antingen tagit slut, det är fel modell, för höga, för låga, fel färg.. För att inte bortse från de faktum att jag ofta är mitt emellan två storlekar, och mer eller mindre får skoskav av varenda sko jag sätter på mig förutom converse. Så anledningen till att jag inte gillar höst- och vinterskor är väl helt enkelt att jag känner att jag har för många odds emot mig...
Kanske tar en sväng till stan senare och kollar om turen har vänt för mig. Herregud, klart jag måste kunna hitta ett par skor som funkar. Ett av problemen just nu är att jag inte vet vilken modell jag vill ha heller. Boots? Dr Martens? Jodhpurs? Gaah...

yesterdays

Gårdagens // jeans, Carlings // armband, 82 // tröja, Topshop // skor, converse // örhängen, Bikbok //

På läpparna: Nude från Style by Tyra

madly

Någonting som numera är ett faktum - jag har börjat falla mer och mer för klänningar. Från att inte ens lägga en tanke på klänningar, till att klicka runt och kika i timmar. Något jag förtillfället inte heller kan få nog av är tanken på klänningar med längre ärmar. Oj, så sött.

Klänningarna i kollaget ovan kommer alla från Bikbok. Och appropå Bikbok, nu är det inte långt kvar tills Whitney Ports gästkollektion kommer ut. Är ni lika nyfikna och förväntansfulla som jag? Ska bli riktigt kul att se!

another view

Det blev ingen bloggning för min del igår, kom inte hem förrän efter elva och då var jag inte taggad nog till det. Hade i alla fall en supermysig fredag! Efter att ha fikat på Espresso House med ett gäng tjejer, där vi råkade sitta kvar i tre timmar haha, så stack vi hem till Ebba. Där åt vi mat och kollade in deras mysiga takterass! Sen bar det iväg hem t Annika, med Elisabeth, Ebba & Ebba. Där blev det myskväll med godis, kortspel och tv. En riktigt härlig kväll med fina tjejer!
Har ännu ingen planer för dagen utan jag får se vart jag tar vägen helt enkelt. Något som är säkert är i alla fall att jag ska slappa och verklgen njuta i helgen. Åh, så underbart skönt.
Ha det fint allihopa! ♥

2 months ago

Att sluta fem över halv två är definitivt något jag skulle ställa upp på att göra varje dag. Har alltså en lång och skön eftermiddag framför mig! Tyvärr tvingas jag ägna en hel del av tiden åt pluggande, men just nu känns det inte så otroligt tungt som det annars kan göra. Dock lär jag väl ha ändrat uppfattning om 40 minuter eller så...
Fick nyss svar från Anna och Linnea, och jag måste säga att även om just idag var en rätt bra dag, så önskar jag att jag vore tillsammans med dem nere i Slovenien just nu. 30+ låter inte helt fel i mina öron, och det känns som att det var en evighet sedan man fick känna på något så underbart. Se till att njuta lite åt mig också hörni, och ha det superbra!
Ni får också ha det så bra förresten, vi hörs!

seeing is deceiving, dreaming is believing

It's okay not to be okay.

KEEP THE COLORS

Vintern och hösten kan lätt kännas grå och tråkig, vilket de flesta av er säkert känner igen mer en väl. Ett sätt att åtminstonde göra den lite mindre tråkig är att forstätta bära sommarens alla härliga färger. Dessa färgglada plagg finns hos Asos tillsammans med en hel del annat snyggt!

what you can't achieve is what you want the most

Gårdagens // t-shirt, Vila // armband, 82 // jeansväst, H&M // jeans, Carlings //

Även fast skolan inte är uppe i topp-tempot än så tar det en hel del på krafterna. Oj vad jag fasar inför veckorna fullspäckade med prov en bit fram i tiden... Nu har jag åtminstone lyckats skaka av mig min förkylning, så precis som jag kunde ana innan så var en joggingtur det första jag ville ge mig ut på så fort jag blivit helt frisk. Det gick väl sådär, men mer kan man inte förvänta sig efter ett uppehåll på mer än en vecka.
Fick en kommentar av en person som frågade om jag inte kunde uppdatera här oftare. Jag kan svara såhär, att jag själv önskar att uppdateringen inte hade varit så låg som den har varit senaste tiden. Det är mycket annat som jag tyvärr måste prioritera före bloggen, men jag ska se till att uppdatera så mycket som möjligt! Så ja, lite förbättring kan ni förhoppningsvis vänta er.
Nu blir det dusch och mat, följt av plugg och Idol. Inte kan man missa när det är här i Linköping!

news

Tittade nyss in på jfrs hemsida (ja, även fast jag inte ska köpa något nu så kan jag ju kolla runt, annars skulle nog inte denna diet funka) och såg att de hade fått in en hel del snyggt sedan jag kollade in där senast. Så ni som är sugna på lite nya snygga smycken borde kika in där!

latest outfits

Här har ni några av mina senaste outfits. Några har ni sett tidigare men en del har jag inte visat förut.
Har ni någon favorit?

9/11

10 år senare och det hela är fortfarande lika fruktansvärt. Kan inte föreställa mig känslan av att förlora en nära släkting eller vän i en händelse som denna, och det är någonting som ingen förtjänar att uppleva. Idag går tankarna till alla som drabbades för 10 år sedan. ♥

yesterday

Såhär såg jag ut igår då det var dags för tjejkväll! Firade Karro & Hanna som nyligen fyllt år, med mat, lekar och massa skratt. Ni är grymma tjejer!
Idag lär jag väl mest ligga hemma och hoppas på att denna så kallade förkylning vill ge med sig snart. Inte nog med att det är jobbigt att gå runt med halsont, rinnande ögon och huvudvärk, för det är det, men jag blir så rastlös och frustrerad när jag inte kan göra någonting. Helst av allt skulle jag bara vilja sticka ut på en lång joggingtur, men något jag verkligen har lärt mig är att man absolut inte ska träna när man är förkyld, för oj så mycket värre det blir. Så varesig du är halvsjuk eller bara småförkyld, så är det bäst att skippa träning och onödig rörelse helt och hållet. Hellre en promenad mindre, än en livshotande sjukdom, right? För ja, det är precis vad som kan hända. Så det är helt enkelt att bara gilla läget och finna sig i att man skippar träningen under en och en halv vecka.
Jag får väl försöka stå ut med att tvingas kolla på tv och äta popkorn antar jag. Mjo, det är kanske inte så dumt det heller.
Ni får ha en härlig söndag allihopa, puss!

tips

Om ni vill ha en enkel och prisvärd anisktsmask så kan jag tipsa er att gå till h&m!
Som ni kanske vet har de ett gäng olika varianter, och efter att ha testat de ovan kan jag rekommendera den högra. Med tanke på att det låga priset så känns den väldigt prisvärd, och visst märkte jag lite skillnad.

PATTERN no. 2

En liten continue på inlägget jag skrev tidigare.
I kollaget ovan har ni lite tips på var ni kan hitta mönstrade plagg i olika färger och former. För mer inspiration samt matchningstips, klicka här.

krafter vi aldrig känner

Att vakna och på en gång känna att allting är hopplöst är väl inte det roligaste, men det var precis vad jag gjorde i morse. Till att börja med vaknade jag på helt fel sida. Rättare sagt vaknade jag 04.50. Bara det säger väl en hel del antar jag... Så jag var skapligt trött, och som pricken över i hade jag även ont i magen, huvudet samt halsen. Men trots detta så lyckades dagen vändas om helt och hållet, och tillslut var jag på mycket bättre humör än på länge. Tog en lång och mysig fika med gänget av härliga tjejer och allt kändes toppen!
Efter god mat hamnade jag framför Idol, och inte förrän vid tio sattes datorn på. What's going on? Haha.
Ska försöka somna tidigt i hopp om att vakna upp friks och pigg i morgon. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll allihopa!

kind of simple, kind of me

Dagens // skor, converse // t-shirt, H&M // halsband, Forever21 // väska, Croatia // skinnjacka, 365 sunshine/MQ // jeans, Dr Denim/Carlings //

PATTERN

Vad är det första ni tänker på när ni hör ordet mönster?

Färger, former, förvirrande bilder, 70-talet, gamla gräsliga möbler, massa härligt färgade kläder, favoritpyjamasen ni hade när ni var små... vad som helst kan dyka upp i tanken!
Bland det första jag tänker på är mängder med färger, same- och indianinspirerade kläder och mönstrade toppluvor. Ja, så kan det gå..

Dock var det inte riktigt indianer som detta inlägg skulle leda till, utan det har såklart med kläder att göra.
Jag brukar väldigt sällan använda mönstrade plagg eller accessoarer av någon anledning, mer eller mindre aldrig. Har länge haft något lite emot mönstrade plagg, men nu har jag nog ändrat uppfattning. Om man lyckas matcha det rätt så kan det till och med vara riktigt snyggt! Kolla in kollaget nedan om ni vill få lite smakprov och inspiration!
Matchningstips!
Den mönstrade toppen - Matchas snyggast tillsammans med ett par jeans och skinnjacka, enkelt men långt ifrån tråkigt.

Den mönstrade och färgglada väskan - För att väskans färger ska ge så stor effekt som möjligt så kör på en svart/ svartvit outfit till, så blir väskan en riktigt snygg kontrast.

Pattern feeling all over? Tillsammans med en mönstrad kofta kan du skippa jeansen. Kör istället på byxor i mjukare material och med slappare passform. Accessoarer såsom halsband med drömfångare och många läderarmband passar bra till. Byxorna behöver inte nödvändigtvis vara mönstrade de också, utan tillsammans med mönstrad topp och passande accessoarer framförs looken ändå!

Qulited Jackets

Jag har länge varit helt såld på dessa jackor. Vet inte riktigt hur man ska beskirva dem eller vad ordet för dem är på svenska, men quilted är vad som gäller på engelska i alla fall. Lite jämförbara med ridjackor är de ändå, vissa ridjackor..
Farligt snygga, om ni frågar mig åtminstone. Kanske kommer hem med något liknande efter höstlovet... Har jag sagt vart jag ska förresten? Vad jag vet har det inte råkat slinta ur mig än i alla fall, så jag håller nog på det lite till ;)
Hur som helst. Förutom jackorna ovan så finns det även liknande på asos.com och Zara, även Gina har fått in en liknande modell men som dock inte finns på deras hemsida ännu. Ni som är intresserade kan ju kika in!

varför vill du stå med mig i regnet

Precis som skolan tar mycket tid tär den även på tålamod, humör och ork. Alla dagar finns det inte mycket kvar till annat, vilket i sin tur leder till utebliven uppdatering här från min sida. Jag har bestämt mig för att aldrig känna mig tvungen att blogga, om jag känner att antingen tiden, lusten eller orken inte finns där så skippar jag det helt enkelt, men trots det måste jag erkänna att det händer att någon form av ångest ibland kryper sig på när jag inte har bloggat på ett tag. Nåja, det har väl mest med mig själv som person att göra. Fortsätter slänga in inlägg som detta då och då i alla fall, med bilder där jag har skitigt hår, är halvt sminkad och trött, fabulous.

Det är kul att se att några av er fortsätter att kika in här i alla fall! En söt liten kommentar som ligger och väntar när man tittar in kan lätta upp humöret rejält en dag som denna kan jag meddela. Nu ska jag se till att få de sista måstena för kvällen avklarade och sedan ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Ha det fin söta ni! ♥

starstrukk

Dagens // jeans, Dr Denim/Carlings // väska, Accent // topp, H&M // halsband, Lindex //

Denna regniga måndag har rullat på hyfsat bra ändå, trots att det alltid känns lika tungt med plugg. Så fort jag blir klar ska jag bänka mig framför Idol, det kan man ju inte missa. För visst är det nu i början, när det är auditions, som det är som bäst?
Ha det fint höreni!

Jeffrey Campbell

Collage by me.

Även fast de har varit überpopulära väldigt länge så tröttnar jag aldrig på att titta på dem. Dör lite varje gång. För visst är de onekligen supersnygga, fortfarande.

Om jag använde heels så skulle någon av dessa suttit på mina fötter för länge sedan. Jag skulle inte klaga över ett par Litas, men även ett par Foxy och ett par Everest skulle inte kännas helt fel. Och ett par mysiga Denmarks nu till vintern... Ja höreni, drömma kan man ju alltid.

on the run

Gårdagens // jeans, Bikbok // väska, Complement/Åhléns // virkad topp, VILA // skor, old ones // skinnjacka, 365 sunhine//MQ //

Träffade ett par fina vänner i stan en stund igår, och sen hade jag en skön kväll här hemma. Idag blir det lite fix till att börja med och sen får vi se vart jag tar vägen.
Hoppas att ni har haft en fin helg allihopa!

answers

Anonym om svar:

Kan du nt visa hela din gaderob? asså hur den ser ut o kanske lite tips m.m?

Svar: Jo visst kan jag göra det! Men vad är det för tips ni skulle vilja ha i så fall? Tips på hur man kan sortera allt i garderoben, eller något som har mer med kläder att göra? Skriv gärna så jag vet vad ni menar och vad ni vill se! :)

 

E om Dr Denim:

Ställer samma fråga? :)

(Frågan under hadlade om om man kunde ha samma modell i Plenty som i Kissy)

Svar: Yesbox, jag har samma storlek i båda modellerna :)


Anonym om 6 months ago:

sa inte du att du hade plånboksdiet? och så har du köpt både en tröja och en väst?

Svar: Jo, det stämmer. I hela 10 veckor har jag besämt mig för att inte köpa någonting, åtminstone inte kläder eller liknande. Och jag är hundra på att jag kommer klara det! De senaste sakerna jag visat här beställde jag innan jag påbörjade min plånboksdiet, så det är inget fuskande det handlar om ;)

 

love om FAVORIT?:

alla var jättefina! jag undrar om du läser fanny staafs blogg? din blogg börjar likna den mer och mer, men det är bara bra för jag älskar den bloggen! ha det så bra! tacksam för svar. <3

 

Svar: Nej, jag läser inte hennes blogg, hade faktiskt inte hört talas om den förrän för ett par veckor sedan. Men kul att du gillar det! Tack detsamma söta du! Och sorry om svaret kom lite sent, till er andra också, men bättre sent än aldrig, right?


METALLIC no. 2

Har kommer en liten up follower till inlägget jag gjorde tidigare i veckan. Här har ni alltså tips på en del plagg och accessoarer i olika metallic-färger som finns ute nu.
Det mesta i kollaget ovan skulle jag nog ändå kunna tänka mig att ha på mig, även fast jag har känt mig lite smått tveksam till kläder i metallic-färger till en början. Ett par silvriga klackar eller en guldig clutch skulle minst sagt se snyggt ut till en för övrigt helsvart outfit.

6 months ago

Äntligen fredag. Samtidigt som skolan kommer igång och man börjar komma in i det vardagliga tempot så börjar man genast uppskatta helgerna allt mer, någon mer än jag som känner igen sig i detta?
Har haft en mysig dag med fina vänner idag, precis vad som behövs efter en lång vecka. Faktumet att det är fredag och jag fortfarande har hela helgen framför mig känns otroligt skönt. Ska se till att sova ut och njuta ordentligt.
Hoppas att ni får en trevlig helg allihopa!
Tanken på att bilden ovan bara är knappt ett halvår gammal känns...konstig. Tiden kan gå skrämmande fort ibland.

play loud, play hard, keep playing

Gårdagens // t-shirt, ZARA // armband, 82 // jeans, Bikbok //

Fler bilder på jeansen och nitarna hittar ni HÄR.

En slutpumpad Emilia landade här i soffan för ett tag sedan. Att man kan bli så utmattad av en skoldag + en sväng på stan? Iochförsig har jag även haft idrott, cyklat 15 km och så var turen på stan inte så snabbt avklarad.. Men ändå. För tillfället känns det inte som om min energi skulle räcka till något mer än att kolla på tv ikväll, så jag tvingas nog ställa in träningen för andra dagen i rad. Är det inte vädret så är det något annat som står i vägen. Nåja, en tvkväll låter väl inte så fel det heller.
Hoppas att allt är bra med fina ni!

RSS 2.0